woensdag 6 april 2011

What is Creatour?

Sinds het begin van dit semester had ik al een concept in gedachten voor een project. Dit project is eigenlijk een droom van mij en ik heb mijn passie en talent er ook nog eens in kunnen verwerken, want dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait bij de opleiding die ik doe.

Altijd al kan ik me overal thuis voelen en ik hou ervan om onderweg te zijn, misschien is dat wel een reden dat ik 3uur reis per dag om naar Leeuwarden te gaan en daarna weer terug naar huis. Wat een droom van mijzelf is is om te gaan roadtrippen, de wereld in gaan, niet van tevoren weten waar je gaat uitkomen of wat je die dag gaat meemaken, een avontuur door onderweg te zijn. Vanuit deze visie is mijn concept ontstaan om dit semester een roadtrip te gaan maken door Europa! De minor concepting is de perfecte plek om een project als deze te gaan doen.

Ik ben een persoon die zoveel mogelijk wil vast leggen, op foto of op video. Ik wil met me mee kunnen nemen, ik wil het kunnen delen met anderen. Tijdens het project en tijdens de reis gaan we dit dan ook volop doen, vervolgens gaan we het delen met de wereld, onze ervaringen, onze bevindingen en ons avontuur. Op dit moment zijn we bezig met het in elkaar zetten van de website waarop alles terug te vinden zal zijn.

Dit hele project staat ook voor het delen van kennis. Wij als CMD studenten leren veel en snel van alles op het gebied van multimedia. Na 1 jaar hebben de meeste studenten al goed onder de knie hoe ze moeten designen, de basis van het programmeren van een website en voorkennis over het maken van videos. Onderhand zit ik in het 3e jaar en heb mezelf vooral gespecialiseerd op het gebied van video's. Deze kennis wil ik delen en wil ik gaan gebruiken tijdens me reis. De bedoeling is dat we mensen gaan opzoeken in Europa die een multimediaal product willen maar daar zelf niet de kennis, vaardigheden op apparatuur voor hebben, wij hebben dat wel. Onze eerste opdrachtgever hebben we al binnen, we moeten namelijk een website maken voor iemand in Denemarken. Momenteel zijn we opzoek naar meer opdrachtgevers verspreid over Europa.

De website zal binnenkort te vinden zijn.
Stay tuned!

Voor nog een korte video impressie, heb ik deze video een paar maanden terug gemaakt toen ik net met het idee kwam: Project - Eurotrip (vimeo)

JB out!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten