zondag 7 februari 2010

Pas op wat je zegt

Iedereen klaagt dat wij als mensen telkens minder privacy. Een goed voorbeeld daarvan is de OV-chipkaart, alle studenten krijgen er één of hebben er al één, ik had er twee gehad maar dat even terzijde. Door middel van de OV-chipkaart kan heel makkelijk bij worden gehouden, waar wanneer en met welk openbaar vervoersmiddel je reist. Er zijn nog velen manier uit te leggen waardoor onze privacy steeds minder wordt maar doen we dat niet grotendeels zelf?

Hyves, twitter en facebook zijn een paar van de boosdoeners. Wij als internet gebruikers zetten ons hele leven op internet, waarvan iedereen kan meegenieten. Foto's van vakantie op Flickr (http://tinyurl.com/ybp3ada), het filmpje dat je kind voor het eerst fietst op Youtube (http://tinyurl.com/32kshy) etc.

Vorige week is er een 26-jarige Brit opgepakt omdat hij twitterde dat hij het vliegtuig waarin die zat wilde opblazen als deze vertraging zou hebben. Dit meende de man niet, maar evengoed werd hij gearresteerd door de politie. dit bewijst maar, dat ook al denk je dat niemand je tweets bekijkt, de politie leest altijd mee.

De wereld is veranderd door het internet, we zijn meer open, we geven meer van onszelf bloot aan de wereld. Maar pas op wat je allemaal van jezelf bloot geeft, je weet nooit wie er meekijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten