donderdag 9 september 2010

Finally, we have lift off

Na de eerste week is dus duidelijk geworden dat ik dit semester zal bezig zijn met een project voor Gameship (gameship.nl). Het project houd in dat we een concept moeten bedenken voor een stand op een beurs. Het project word gedaan voor Friesland Marketing (fryslanmarketing.nl) en de het is bedoelt voor de vakantie beurs in Utrecht van 11 tot 16 januari.

Het project had een beetje een moeilijke start aangezien niet helemaal duidelijk was wat er nou precies van ons verwacht werd, daar raakte ikzelf op een gegeven moment best geïrriteerd van omdat we dagen op school door brachten waar we in principe helemaal niets deden. Maar na een aantal telefoontjes met de opdracht gever en wat gesprekken met onze tutor zijn we met volle vaart aan de slag gegaan.

Dus zo zijn we vandaag aan de slag gegaan met Brainstormen voor alvast een aantal concepten waar we onze opdracht gever blij mee kunnen maken. We hebben daarvoor even een relaxte ruimte opgezocht in school en zijn vervolgens bezig geweest met een aantal brainstorms. Waarvan o.a. een brainstorm waar we zelf mochten bepalen hoe de perfecte beurs voor onzelf eruit zou zien, dit was meer een methode om de creativiteit te stimuleren. vervolgens zijn we wat meer in gegaan op datgene waar we echt een concept voor moeten bedenken.

Een aantal concepten die eruit zijn gekomen zijn:
De middelste Dome van de stand zal voorzien worden van beeld en geluid, maar misschien is het een idee om er ook voor te zorgen dat je dingen echt voelt, als wind en warmte.
Een idee voor de folder was dat je zelf in de folder te zien bent, doordat jou lichaam of hoofd in een bepaalde plaats in Friesland word geplaatst.
Zo hebben we nog een paar concepten, die we voor morgen uitgeschreven moeten hebben en daarna nog een beetje verder kunnen uitwerken.

Het belangrijkste is dat we nu eindelijk van start zijn gegaan en dat we nu wat zekerder zijn van het project.

JB Out!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten