woensdag 21 april 2010

Episode 31

Iedereen die dit leest check graag eerst Mjuks.nl want daar staat vanaf gister de NIEUWE aflevering!!

Gister werd dus aflevering 31 uitgezonden op de NHL. In de afgelopen 4 weken zijn we hier erg druk mee bezig geweest en hebben we alles gedaan om een goede uitzending in elkaar te zetten.

Aan het einde zijn er nog een paar deadlines die niet waren gehaald maar uiteindelijk is alles wel ingeleverd. Dit moet de volgende keer natuurlijk anders maar daar zijn we nu druk mee bezig om verandering in te krijgen dat de volgende keer alles goed geplant word, dit ver komt namelijk een heleboel stress.

We zijn nu weer begonnen aan de nieuwe aflevering, nieuw infosheets, nieuwe ideeën voor items. maar onze grootste uitdaging voor deze aflevering is nog wel dat we alles gaan nieuw maken. De NIEUWE MJUKS, we hebben tot de 3e aflevering de tijd een nieuwe huisstijl te maken en nieuwe bumpers, nieuwe website, nieuwe mobiele website en nog veel meer.

Ik hoop dat we dat allemaal kunnen afkrijgen voor de 3e aflevering.

Mjuks Out

zondag 11 april 2010

We are going live, in 3...2...1

Volgende week gaat een drukke week worden, het is de week waar de offline montage af moet zijn, de laatste item moeten nog gefilmd worden en meteen gemonteerd en we hebben aankomende week tussentijdse assessments.

Het probleem is dat ik op het moment met zoveel dingen tegelijk bezig ben, er moet ontzettend veel geregeld worden, dat de assessment een beetje onverwacht waren. Daarmee wil ik niet zeggen dat we ons niet gaan inzetten voor de assessment maar dat ik liever had gehad dat we gewoon één keer per semester assessments hebben.

De afgelopen 2 weken heb ik nogal wat meegemaakt, maar dat valt ook wel te zeggen over de rest van Mjuks. Iedereen in mjuks is namelijk bezig geweest met het filmen van hun items. Ik heb het gevoel dat we voor de aankomende aflevering weer veel goede items zullen hebben, naja ik vond de ideeën voor de items erg goed, of de uitwerking ook echt goed zal zijn moet nog maar blijken. Opzich heb ik wel vertrouwen in, aangezien ze veel ervaring hebben kunnen opdoen bij het maken van de vorige aflevering en ze daar genoeg feedback op hebben gekregen om veel foutjes niet nog een keer te herhalen.

Ook zijn we met een deel van Mjuks naar de opnames geweest van Spuiten en Slikken in Hilversum. Dit was een hele ervaring aangezien ik nog nooit een live uitzending heb bijgewoond, maar ook was het een moment om wat kennis op de toen voor de LUZ (daar later meer informatie over). Wat erg opviel was dat het een vrij kleine studio was. Ik heb het programma ook wel eens op tv gezien maar dacht dat er wat meer ruimte zou zijn, dit was dus niet het geval. We waren blij dat we een beetje een redelijk plek hadden.

Wat mij veel opviel tijdens het opnemen waren de camera's die alles opnamen. ten eerste bewogen de camera's constant erg rustig heen en weer, om het beeld iets dynamischer te maken en nog iets wat me opviel was dat de cameraman een schermpje had waar hij in kon zien wat hij filmde, maar als hij ook kon overschakelen naar het scherm wat een andere camera zag, op die manier kon hij goed zien of hijzelf met de camera niet in beeld kwam bij een andere camera.

Maar daar bleef het niet bij voor mij dan. Ik ben namelijk afgelopen donderdag naar de opnamen geweest van een ander tv programma, namelijk Ik hou van Holland. Het was ten eerste erg leuk om dit te zien, de sfeer is erg goed tijdens de opnames van het programma, dat moet ook wel aangezien ze zo'n sfeer ook willen overbrengen naar tv kijkend Nederland. maar het was ook interessant om te zien dat het compleet anders was als de opnames van Spuiten en Slikken.

De deadline voor de secondaire groepen komt steeds dichterbij. Er zal binnenkort een Marketing plan, functioneel ontwerp voor een nieuwe website, concept voor Mobile Mjuks en een nieuwe huisstijl klaar moeten liggen. Als dit er is gaat het nog heel druk worden want dat moet alles samengevoegd worden tot een NEW MJUKS, Mjuks 2.0, Mjuks Back to the Future, hoe je het dan ook mag noemen, maar Mjuks gaat verder maar dan in een nieuw jasje!

Mjuks Out!