woensdag 10 februari 2010

Van idee tot item


Eindelijk konden we vandaag zitten op stoelen en aan een tafel. De meubels waren gearriveerd en de mochten naar de zolder van Gameship worden gebracht waar wij als Mjuks gaan werken.

De afgelopen dagen zijn we al een beetje bezig geweest met het team builden van de Mjuks groep, maar omdat er nu echt tafels en stoelen waren konden we dan nu echt beginnen met alle uitleg voor het maken van Items.

In de vergadering van het management die we afgelopen maandag hadden kwamen we op het idee om een dagje 'van idee tot item' te doen. daarmee willen we de groep leren hoe het process verloopt van het maken van een idee van een item, hoe het Infosheet en callsheet ingevuld moeten worden en vervolgens hoe de groep moet filmen met de camera's die tot onze beschikking zijn en de microfoons die wij gebruiken.

Mijn onderdeel daarvan was het uitleggen van manieren om te brainstormen. Ik ben eerst gisteravond begonnen met het opzoeken van een aantal handige methodes die handig zijn om te gebruiken bij het bedenken van een item. Zo ben ik op een website gevonden, daar heb ik een aantal manieren van gekopieerd naar een bestand. Die methodes waren uitgelegd in het engels dus heb ik ze nog een keer in het Nederlands uitgelegd. Vervolgens heb ik de regels voor brainstormen opgezocht en ook in het document gedaan. Als laatste heb ik een paar van de voorgaande afleveringen opgeschreven met daarachter een korte uitleg wat er in de items komt, zodat mensen wat inspiratie op kunnen doen. In Indesign heb ik dit vervolgens in een tof documentje gezet.

Vandaag zijn de leden van het management die meedoen aan de uitleg van idee tot item, ieder aan een tafel gaan zitten. We kregen plus minus een half uur de tijd om het onderdeel uit te leggen. Daarna gaat het groepje die de uitleg heeft gehad naar de volgende tafel waar de volgende uitleg word gegeven.

In mijn mini lesje Brainstormen vroeg ik iedereen of ze al eerder in de Minor Concepting hadden gezeten, zodat ik alvast een beetje kon inschatten of ze al wat ervaring hadden met brainstormen en concepten. Daarna legde ik uit dat er regels waren tijdens het brainstormen die verstandig is om in je achterhoofd te houden tijdens het brainstormen. Daarna zijn we gewoon gaan brainstormen naar een item met een methode uit het documentje dat ik had gemaakt.

Elke groep nam de methode erg goed op en deed erg leuk mee, ook bij de andere lesjes. Het was een leerzame dag voor iedereen en iedereen heeft er wat aan gehad. vanaf morgen kunnen we echt beginnen, dan kunnen we ook doelen voor de secundaire groepjes worden uitgelegd (wat de groepjes aan het einde van een bepaalde periode af moeten hebben).

We Mjuksen morgen weer verder =P

zondag 7 februari 2010

Pas op wat je zegt

Iedereen klaagt dat wij als mensen telkens minder privacy. Een goed voorbeeld daarvan is de OV-chipkaart, alle studenten krijgen er één of hebben er al één, ik had er twee gehad maar dat even terzijde. Door middel van de OV-chipkaart kan heel makkelijk bij worden gehouden, waar wanneer en met welk openbaar vervoersmiddel je reist. Er zijn nog velen manier uit te leggen waardoor onze privacy steeds minder wordt maar doen we dat niet grotendeels zelf?

Hyves, twitter en facebook zijn een paar van de boosdoeners. Wij als internet gebruikers zetten ons hele leven op internet, waarvan iedereen kan meegenieten. Foto's van vakantie op Flickr (http://tinyurl.com/ybp3ada), het filmpje dat je kind voor het eerst fietst op Youtube (http://tinyurl.com/32kshy) etc.

Vorige week is er een 26-jarige Brit opgepakt omdat hij twitterde dat hij het vliegtuig waarin die zat wilde opblazen als deze vertraging zou hebben. Dit meende de man niet, maar evengoed werd hij gearresteerd door de politie. dit bewijst maar, dat ook al denk je dat niemand je tweets bekijkt, de politie leest altijd mee.

De wereld is veranderd door het internet, we zijn meer open, we geven meer van onszelf bloot aan de wereld. Maar pas op wat je allemaal van jezelf bloot geeft, je weet nooit wie er meekijkt.

vrijdag 5 februari 2010

Eerst post

Het is vrijdag avond, begin van het weekend en einde van de week. Een week waar ik net ben begonnen in een nieuw semester. Vorig semester heb ik de Minor concepting gedaan, veel analyses, brainstoms en concepten... Dit maal wilde ik juist veel produceren i.p.v. een half jaar aan het zelfde werken. Dus ben ik Crossmedia gaan doen en ben vervolgens bij Mjuks gekomen.

Mjuks wilde ik sowieso nog een keer bij. Het sprak mij meteen aan nadat ik een aflevering gezien had een keer op school. Het zal wel iets heel anders zijn al wat ik het afgelopen half jaar heb gedaan maar daarom heb ik er ook voor gekozen.

Terugkomend op deze week, maandag begon de introductie van crossmedia, toen was ik helaas niet aanwezig, omdat ik dat weekend me knie had geblesseerd dus lopen ging niet zo goed, maar dinsdag was ik er weer bij. Dinsdag en woensdag had ik nog niet zo super veel te doen, aangezien ik al zeker wist dat ik bij Mjuks wilde en dinsdag en woensdag gingen de opdrachtgevers voor de andere opdrachten van crossmedia presenteren, waar ik dus niet zoveel aan had. Donderdag mochten we kiezen wat we wilden doen in crossmedia het aankomende half jaar. Nadat ik voor Mjuks had gekozen was er voor de rest van die dag ook niet meer veel te doen.

Vandaag begon Mjuks echt. We moesten verzamelen bij Gameship in de nieuwe ruimte voor Mjuks op de bovenste verdieping van Gameship. hier kregen we een uitleg onder het genot van een drankje, iedereen werd vervolgens 1 voor 1 bij het management gehaald voor een gesprek over wat je hiervoor gedaan heb, wat je vanplan bent en wat je te bieden heb aan Mjuks. Tijdens dit gesprek werd er ook gevraagd of ik geïnteresseerd was voor een positie in het Mjuks management team. Daar ben ik best wel geïnteresseerd in, omdat dit namelijk wel een grote kans is, om veel te leren en ook veel punten binnen te halen dit semester.

Zo was dus de eerste week in Mjuks, naja officieel nog maar één dag. Één ding is duidelijk, ik heb veel zin in dit semester, ik weet zeker dat ik voor het goede heb gekozen en verwacht veel te gaan leren, te doen en mensen te leren kennen.